Belbin NL heeft een nauwe samenwerking met coaches met een brede ervaring in het onderwijs. 

Zij zijn opgeleid om TeamToppers trainingen te geven.

Myra Withagen-Hillebrink

 

Het gevoel "Baas in eigen lijf" te zijn, zorgt voor meer zelfvertrouwen

Teamrollen: Schildwacht en Smid

Myra (1969) werkt sinds 2011 als kinder- en jeugdcoach binnen haar praktijk Het Luisterrijk. Hierbij gebruikt zij vaak het stimuleren van de motorische ontwikkeling om sociaal emotioneel en cognitieve issues met kinderen en jongeren samen met hun ouders op te pakken. Myra begeleid op deze wijze ook kinderen en jongeren op scholen, waar zij ook cursussen verzorgd op het gebied van bijvoorbeeld leren leren, executieve functies en faalangst.

Zij is altijd wel bezig met een opleiding, cursus of training om haar rugzak met instrumenten aan te vullen en zo kwam zij in 2013 na meerdere cursussen over visueel leren terecht bij de TeamToppers van Marion van de Coolwijk.

Dit was niet de eerste kennismaking met Belbin en de teamrollen. Zij was hier al eerder mee bekend geraakt bij Defensie, waar zij 20 jaar werkzaam was. Ook tijdens haar studie Cultuur, Organisatie en Management kon zij zich al eens verdiepen in de Belbintheorie over teams. Zij deed onder andere onderzoek naar wat mensen bindt aan de organisatie waarvoor ze werken. Het team waarin ze functioneren, bleek een grote factor te zijn bij de vraag over blijven of vertrekken.

Sinds 2014 is Myra trainer in de TeamToppers methodiek. Binnen haar praktijk gebruikt Myra TeamToppers vooral binnen gezinnen. Het is een goede manier om gezinsleden anders en vooral positief naar elkaar te laten kijken. Er is vaak sprake van veel herkenning en erkenning van overeenkomsten en verschillen binnen het gezin. Dit geeft stof voor mooie gesprekken!

Myra woont met haar man Gijs in Delft. Zij hebben 4 kinderen, waarvan een deel nog thuis woont. Zij houdt van bewegen, kamperen, lezen en nieuwe dingen leren.


Rose Zonneveld

Draag jij ook graag bij aan het verspreiden van inzicht, wederzijds respect en het benutten van talenten?

Teamrollen: Troubadour en Sint-bernard

Rose is een enthousiaste trainer, die graag praktische kennis en kunde deelt. Met een rugzak vol onderwijs- en praktijkervaring wil ze jou graag laten ervaren dat het oké is om te doen wat bij je past.


Niemand heeft ‘alles’. ‘Zorg er daarom voor dat je weet waar je goed in bent en wat je beter aan een ander over kan laten’ is haar devies. Het is haar doel om iedereen zich comfortabel te laten voelen met zichzelf. Je bent goed zoals je bent. Zorg ervoor dat je weet bij wie je moet zijn, om jouw acceptabele zwakheden aan te laten vullen. Op deze manier maken we samen de wereld een stuk leuker en relaxter. Iedereen doet ertoe!


Rose kom je tegen bij de Belbin TeamToppers opleidingsdagen. Haar droom is dat ieder kind via professionals door het hele land kennis maakt met de TeamToppers. Ze gelooft dat inzicht in jezelf én de ander bijdraagt aan constructief samenleven én samenwerken.

Samen met een van de andere Belbin TeamToppers trainers leidt ze trainers, docenten, IB-ers, coaches en therapeuten op, om zo de kennis over de Belbin TeamToppers in het land te verspreiden.

Marion van de Coolwijk

 

Een samenleving waarin mensen echt samen werken en elkaars talenten kennen en benutten, begint bij de jeugd. 

Teamrollen: Tovenaar en Smid


Creëren: wat ik bedenk, kan ik omzetten naar de praktijk. Als auteur vind ik het heerlijk om te fantaseren en ideeën te laten stromen, om het vervolgens heel gestructureerd en gedisciplineerd in een vorm (zoals taal) te gieten waar anderen iets mee kunnen.Marion van de Coolwijk startte in 1979 als leerkracht/docent en specialiseerde zich, naast het schrijven van ruim 200 jeugd- en volwassenenboeken, in leer- en gedragsproblemen en ontwikkelde vele lesmethodes waaronder LetterKlankStad, de LEREN LEREN Methode en de Belbin TeamToppers. Sinds 1999 is zij directeur/eigenaar van Instituut Kind in Beeld (aangesloten bij de MEVW), een educatieve uitgeverij en opleidingsinstituut met een groot internationaal netwerk van onderwijs- en zorgprofessionals, dat zich richt op leren leren, diagnostiek en communicatie.


Marion is de ontwikkelaar van het Belbin Teamrollen model voor jeugd. Met gevalideerde testkaarten, spelen, verhalen en een complete lessencyclus. Uniek in de wereld!